Grįžti į pradinįSvetainės medis   English Neįgaliesiems Mobili versija

nuoroda kariuomene     

 

KAS įvykių kalendorius

P A T K P Š S
2 5
13
14 15 17 19
21 23 24 26
29 30 31 3

 

Kad kariai nesušaltų

2007.02.23

Šių metų vasario pabaigoje į Lietuvą atėjo kol kas stipriausi šalčiai šiais metais. Tokia žema temperatūra kelia rimtą pavojų žmonių, ypač tų, kurie daug laiko praleidžia lauke, sveikatai. šaltu oru padidėja nušalimų, hipotermijos (sušalimo) ir peršalimo ligų tikimybė.

Atšalus orams Lietuvos kariuomenės vadovybė ėmėsi prevencinių priemonių, kad apsaugotų Lietuvos karių sveikatą. Į visus kariuomenės dalinius išsiųsti nurodymai, kaip apsaugoti mūsų kariuomenėje tarnaujančius karius.

Esant žemesnei nei – 15 C° temperatūrai visi kovinio rengimo užsiėmimai, kurie paprastai vyksta lauko sąlygomis, pagal galimybes perkeliami į patalpas. Mankšta taip pat turi vykti ne lauke, o sporto salėse. Siekiant apsaugoti karius nuo nušalimų sargybos pamainų lauko postuose laikas sutrumpinamas iki 1 valandos. Grįžę iš postų kariai privalo gauti šiltų skysčių (pvz. arbatos), tai geriausia priemonė apsisaugoti nuo viso kūno sušalimo (hipotermijos). Vadai įpareigojami kontroliuoti karių aprangą: ar drabužiai ir avalynė nėra drėgni ir ankšti (drėgni rūbai ir avalynė skatina greitesnį kūno temperatūros praradimą, o veržiantys – riboja kraujotaką ir didina galūnių nušalimo tikimybę). Taip pat dalinių vadovybė įpareigojama neskirti į sargybas karių, kurių oda pažeista, skatinti karius naudoti odą nuo šalčio apsaugančius kremus.

Komentuokite
Krašto apsaugos ministerija pasilieka teisę pašalinti komentarus, įžeidžiančius žmogaus garbę ir orumą, skatinančius tautinę, rasinę, religinę nesantaiką, skatinančius smurtą.
Vardas
El. paštas
Komentaro tekstas
Apsaugos kodassecimg

 
Biudžetinė įstaiga, kodas Juridinių asmenų registre 188602751.
Totorių g. 25, LT-01121 Vilnius, tel. 8 (706) 70750, faks. (8 5) 264 8517, el. paštas kam@kam.lt
PVM mokėtojo kodas LT100001016116
© Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija
Sprendimas: Fresh Media